Programozó szeretne lenni?

A mai 30 év feletti munkavállalók nagy százaléka gondolja, úgy, hogy több munkahelye lesz még karrierje során, ám sokan még azt is lehetségesnek tartják, hogy egy teljesen más területen próbálják ki magukat. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy újra a klasszikus oktatásban keresnék az utat egy másod-, harmaddiplomára, inkább alternatív lehetőségeket keresnek, amelyek jobban összeegyeztethetőek jelenlegi munkahelyükkel és családjukkal.

Mindezen szempontokat figyelembe véve alakítottam ki távoktatási rendszeremet, amely hatékony, ám mágis rugalmas tanulást tesz lehetővé. Nem jelent hátrányt az informatikai tapasztalat hiánya, ám lényeges alapkészséggel rendelkeznie kell annak, aki programozói pályára szeretne váltani. A készségek felmérésének leggyszerűbb módja egy online teszt kitöltése (Alkalmas vagy programozónak? teszt). Az előképzettség és az eddigi munkatapasztalatok inkább majd az elhelyezkedést fogják segíteni, nincsenek befolyással arra, hogy valaki alkalmas-e programozónak, vagy nem. Tanítványaim között akadt már ügyvéd, technikatanár-hangmérnök, közgazdász, kereskedelmi dolgozó, projektmenedzser, sőt, még CEO is.

Amennyiben megszületett az elhatározás még mindig több lehetőség közül lehet választani: a távoktatás nagy előnye, hogy egyéni tempóban biztosítja a haladás lehetőségét és szabad az időbeosztás is, egyedül a konzultációs időpontokat kell szem előtt tartani.

Ha ez túl személytelen lenne, van mód a személyes (vagy skype-os) oktatásra is. Ez kevésbé rugalmas, hiszen az időpontok kötöttek és egyik alkalomról a másikra mindenképp készülni kell. Előnye viszont a teljesen egyénre szabott módszertan.

A harmadik út a már fent említett két módszer kombinációja: távoktatás, alkalmankénti személyes konzultációval.

Néha van úgy az ember életében, hogy lépnie kell egy nagyot semmibe. Hérakleitosz mondta: “egy dolog állandó, a változás maga”. Én arra bíztatok mindenkit, hogy legyen bátor és vállakozó szellemű, hiszen a tanulásba, az önmagunk képzésébe fektetett idő és pénz biztosan meg fog térülni.

Ha már szóba került a megtérülés, ITT egyszerűen kiszámolhatja, hogy mennyi idő alatt is térül meg a befektetése. (És jelen esetben csak a pénzügyi megtérülésről beszélünk, a többi csak Önön múlik.)

Ha felkeltettem az érdeklődését, a jobb oldalon válassza ki az Önnek legszimpatikusabb oktatási formát!